Välkommen till mitt liv!


Välkommen till min nystartade blogg!

Vem är då jag?

Jag…

Susanne Fryhl, betydligt yngre än de konstiga siffrorna på körkortet. Jag har fyra barn, med allt vad det innebär.  Christoffer 22, är äldst och Lucas snart 8 är yngst. Sedan har jag tvillingflickorna Saga & Tuva som är 9 år. Barnen är mitt livselexir. När allt blir för tufft, för svårt och för jobbigt då är det barnen som läker mig. Att vara tillsammans med dem är lika nödvändigt för mig som luften vi andas. Ta bara en skogspromenad… När jag går tittar jag på klockan, kanske räknar jag antalet steg, funderar på vad jag ska göra när jag kommer tillbaka, planerar middagen osv. I tankarna är jag på alla andra ställen än just i skogen där min fysiska kropp promenerar. Om jag däremot går tillsammans med barnen, då stannar tiden. Jag har ingen som helst aning om hur länge vi promenerar, istället hittar vi varenda liten blomma, en konstig kvist eller som vid förra promenaden: Lucas dyker fram bakom en stor sten med en rostig pakethållare i handen och utbrister glatt ”Kolla vad jag hittade!” Genast  rusar storasystern dit och konstaterar snabbt att det måste vara en trappa som trollen använder för att gå in i sin hemliga sten. Mycket upprörd förklarar hon för oss alla hur arga trollen kommer att bli när deras trappa försvunnit och tillsammans rusar de för att sätta tillbaka trollens trappa, exakt så som den stod förut. Med barnen förflyttas man automatiskt in i nuet. Jag finns just där, just nu och tillsammans njuter vi fullt upp av varenda liten sak som sker.

Jag även företagsledare med ett 30-tal anställda. Bokförlaget New Page AB är (såklart) ett bokförlag, med specialinriktning på så kallad New Age-litteratur. Idag är vi faktiskt det enda större fristående bokförlaget i sin genre. Vi har även en butik, en webshop, en stor och välbesökt hemsida, en bokklubb och sist men inte minst har vi Sveriges största och bästa (Ingen falsk blygsamhet här inte!) telefonlinje för medial rådgivning – Änglaviskningar.

Som om inte det räckte har vi även ett gigantiskt hus på 3 våningar och 1100 kvm – mitt drömhus, ett nästan-slott!! En alltför stor trädgård, 2 hundar, 2 katter, en kanin och ett oräkneligt antal vandrande pinnar.

Mitt liv är definitivt inget vanligt liv! Men det är ett spännande, ovanligt och ett mycket roligt liv! Ingen dag är den andra lik och det är en av de saker som gör att jag älskar det här! Visst finns det dagar som är mindre roliga, visst får jag kämpa – ibland på gränsen till vad jag orkar,  men även det ger lärdom och erfarenheter.

Jag älskar mitt arbete! Jag gör böcker, omslag, reklamkampanjer, annonser. Fixar hemsidan, letar nya varor att erbjuda och helt plötsligt är det personalkris på linjen och jag släpper allt, tar på mig headsetet, tar fram mina tarotkort och hjälper de som ringer att hitta sina lösningar, att få en glimt av framtiden.

Utmaningar och problemlösning är något som jag gärna kastar mig in i. Min senaste stora utmaning är ett pussel… Nu tycker väl du att ett pussel kan väl inte vara en utmaning, men jo! Det kan det vara! Jag har alltid älskat att lägga pussel och en dag hittade jag en notis på nätet om världens största pussel… Sen var det kört! Jag hittade det i USA och skickade efter det. En vecka senare dök det upp ett jättepaket och sedan var nästa problem att hitta en tillräckligt stor pusselskiva. Pusslet är på 24 000 bitar och i nuläget har jag lagt över 20 000 bitar. Målsättningen är att det ska vara klart, limmat och uppsatt på väggen innan jul.

Nu har du fått ett litet smakprov på vem jag är. Det som kanske inte riktigt framkommit i det här är att jag är en person som sticker ut… Jag är verkligen inte en i mängden, och om du hänger med mig här i bloggen kommer du att få ta del av mina turer. Som kvinnlig företagare i New Age-branschen ingår det en evig kamp mot den starkt mansdominerade företagsvärlden. Män som styr i företagsvärlden har ju pondus… Vi kvinnor som gör likadant är bitchar… Men det gör mig ingenting! Jag är stolt över vad jag gör och vad jag åstadkommit! Är det sen så att det gör mig till en bitch… so what?

Imorgon återkommer jag med fortsättningen. En ny dag full av utmaningar!
Men innan den dagen kommer hinner det hända mycket och jag lovar att dela med mig av det i nästa inlägg…

Vi hörs snart igen!
Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s