Aha! Polletten har trillat ner!


Nu så…
Under en tid nu har det varit tungt… Allt har gått emot mig och det har känts som om jag fastnat i en nedåtgående spiral av motgångar. Senast igår satt jag och beklagade mig, klassiskt… Vad är det som händer? Ska det inte ta slut någon gång? Vad är nästa sak som går sönder? Har Kosmos glömt bort mig? Självömkan var total…

Idag kom lösningen! Som så ofta får jag lösningar och pekpinnar serverade för mig, just när jag som bäst behöver dem och idag var det så…

För att börja med lite historik, startade det med att kaffemaskinen gick sönder, jag lämnade den på garantilagning och fick vänta i två (!) månader innan affären äntligen erbjöd mig en ny maskin. Samtidigt som vi bytte upp oss till en lite bättre kaffemaskin inhandlade vi en mjölkskummare och kaffenjutningen var nu total… I några veckor, sedan dog mjölkskummaren. Eftersom vi inte är i stan så ofta, tog det ett tag innan vi fick en ny och direkt när vi fick hem den, slutade den nya kaffemaskinen att fungera…

En grävling sprang ut framför bilen häromveckan och jag kunde inte undvika att köra på den så att halva fronten på bilen sprack och alla delarna for åt alla håll och kanter.
Musen till min laptop slutade att fungera och när jag bytte batteri fick jag bara tag på tomma batterier som barnen så vänligt hade samlat i lådan där vi normalt har oanvända batteri.
Min vanliga dator hängde sig cirka var 4:de minut och jag var tvungen att starta om den hela tiden.
Min telefon på mitt skrivbord slutade mystiskt att fungera och när jag bytte den till en annan telefon model nittonhundra-frösihjäl var jag tvungen att använda ett annat telefonjack… Då fungerade inte det jacket…

Så här har det hållit på och igår var jag så irriterad och frusterad att jag kastade telefonen tvärs över hela rummet… Naturligtvis kommer någon precis då in i rummet och telefonen träffar på armen… Att jag inte gick upp i rök då var nog mer tur än skicklighet…

Nu har jag visserligen hoppat över massor av andra negativa saker som hänt, men det var inte riktigt det som det här skulle handla om så jag nöjer mig med dessa exemplen…

Så idag när jag sitter här vid skrivbordet kommer Kajsa in till mig, lägger fram en bok och säger: ”Den här borde du läsa…” Jovisst,  tänkte jag negativt… Ännu en pekpinne… Men hej vad jag bedrog mig… Det var ju lösningen som jag fick framför näsan.

Jag slog upp boken och började läsa:
”Alla människor omges av ett magnetiskt fält. Vart du än går, följer det magnetiska fältet med dig.
Du drar till dig allt med magnetismen i ditt fält och det är dina känslor som avgör om ditt fält är negativt eller positivt.
Varje gång du sänder ut kärlek, genom känslor, ord eller handlingar så lägger du till kärlek i ditt magnetfält.
Ju mer kärlek det finns i ditt magnetfält, desto mer kraft har du att dra till dig saker som du älskar.”

Jag har väldigt lätt för att ta till mig saker och jag provar gärna nya idéer förutsättningslöst. Jag har jobbat mycket med attraktionslagen sedan jag läste The Secret och det verkar faktiskt fungera…

Men på något sätt pratar den här boken till mig på ett lite mer logiskt plan. Samtidigt som det nästan är ”för bra för att vara sant” är det en helt otrolig möjlighet som öppnar sig.

Samtidigt som boken bekräftade för mig att jag med mitt tänkande bara drog till mig fler och fler negativa händelser så är lösningen nästan löjligt enkel… Tänk positivt! Tänk kärlekstankar! Dra till dig det du vill ha…

Så nu ska jag börja med att förändra mitt tankesätt. Från och med nu ska det inte finnas en enda negativ tanke hos mig, utan jag ska tänka, handla och tala i kärlek. Jag ska samtidigt beställa ett eget exemplar av boken till mig själv så att jag i lugn och ro kan ta till mig hela innehållet. Visserligen finns den fortfarande bara på engelska, men det är inga problem.

Idag ska jag iväg med barnen till ridskolan igen, det är ju onsdag och jag ska inte tänka en enda negativ tanke… Det låter enkelt, men bara när jag sitter här och skriver känner jag hur de negativa, oroliga tankarna ploppar upp… Men det är JAG som styr mina tankar och nu tänker jag inte ge mig!

Jag återkommer imorgonbitti och berättar om hur det har gått och om alla kärleksfulla ting jag dragit till mig 🙂
Hörs imorgon
Susanne

PS. Vill bara berätta att vi äntligen hittat Musse och att han nu är hemma i tryggt förvar. Scenariot är dock detsamma som innan… Han skriker hela tiden och vill ut och han har redan kissat ner överallt på golvet och nu senast i ena dotterns skolväska (!)
Jag återkommer med mer om Musse, har en telefontid med veterinären imorgon så får vi se vad nästa steg blir efter det…

4 reaktioner till “Aha! Polletten har trillat ner!

 1. Mycket intressant inlägg och roligt och lättläst. Första gången jag besöker dig…såg dig på facebook, å vilket gulligt namn…Änglaviskningar. Har precis läst en bok om änglar och hjälpare…den var bra. Titta gärna in hos mig, där jag berättar om vardagens magi och lite annat hokus pokus. Kram Lilitha

 2. hejsan.
  jag kände lite om er katt
  fick till mig detta
  han vill skydda er mot nåt som ej hör hemma där.
  kanske de han vill hålla ute oxå ett sett för katten då att ta till sitt vapen kissa så de luktar illa såklart.
  katter har sin konstiga sett..jag har sett en hel del hur katter kan göra.
  de kan ibland markera du tillhör mig är han kastrerad?kanske han gjorde så på er lilla tjej för att visa sin kärleksförklaring du du tillhör mig du! 😀
  mindre trevligt man får förkalra att vi älskar dig men inte de du kissar ut kan du snälla låta bli.
  kanske vetrinären ser om han är sjuk.
  tablett kur får jag till mig med.
  de kan ju kissa ibland när de vill visa något eller göra sitt revir eller för skydda familjen.ni har en del i ert hus.när de händer så mycket som hänt kan de vara den som påverkar katten med?!
  lycka till glad han är hemma igen jag bad att han skulle komma hem till er hoppas han lyssnade på allt jag sa. 😉 ibland funkar de inte allt gott till er kram o ljus en vän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s