Vilken dröm! Men vad betyder den?


Jag hade en helt fantastisk dröm i natt! Jag kan inte få ihop det… Jag är superduktig på att tolka drömmar, så fort någon berättar sin dröm för mig vet jag vad den betyder på flera olika plan och det blir alltid lika klockrent. Varför kan jag då ALDRIG tolka mina egna drömmar? Här har jag då alla detaljer, alla känslor och allting helt klart, men tolkningen… den finns bara inte där…

Igår var jag supertrött, vilket inte är konstigt efter helgens och de senaste dagarnas känslomässiga turer upp och ned. Mitt i läggningen av barnen lägger jag mig, fullt påklädd på sängen för att göra något – och somnar! Tre timmar senare vaknar jag igen och har haft en sådan fantastisk dröm. Eftersom jag då i mitt halvvakna tillstånd gick igenom hela drömmen, fastnade den i mitt medvetna och drömmen är fortfarande lika klar för mig nu som den var precis när jag vaknade.

Jag och de tre minsta barn var i min mammas och pappas lägenhet. Den var möblerad precis som när de levde, men jag visste att båda var döda och att lägenheten skulle vara tom. Känslomässigt var jag helt neutral, jag var inte ledsen, ingen saknad utan vi bara var där. Anledningen till att vi var där har jag ingen aning om, det hade liksom ingen betydelse…

Lucas, min snart åttaåriga son, var en pajas när vi var där. Jag hittade honom på alla möjliga otänkbara ställen, i garderober, i skåp och hela tiden skrattade han och var glad. Här var det inte heller några känslor, jag var inte irriterad, han störde inte utan det helt enkelt bara var så.

Sen skulle vi lägga oss för att sova och barnen lade sig, alla skulle sova i samma säng, i det vanliga gästrummet. Av någon anledning skulle jag vattna blommorna. Jag gick ut i köket och tog vattenkannan, fyllde den med vatten och gick in i det rummet som varit mammas och pappas sovrum och började vattna blommorna.

När jag gjorde det hörde jag hur det var några som pratade i vardagsrummet. Jag gick in dit för att vattna de blommorna och i soffan sitter då mamma, pappa och även min avlidna morbror. Mamma sitter på ena sidan soffan och bara är, medan pappa och Bo, som min morbror heter, sitter bredvid varandra i soffan och tittar på TV. Pappa och Bo satt och pratade med varandra, de var liksom inne i sitt samtal och de lade inte märke till mig. Det som var konstigt var att båda rökte. Pappa har ju alltid rökt, men Bo har – vad jag vet i alla fall – inte rökt så länge som jag kommer ihåg. Jag tittade på mamma och sa: ”Vad gör ni här?” Då log hon mot mig och sa: ”De ville titta på fotbollsmatchen så jag följde bara med.”

Jag fortsatte att vattna blommorna, jag hörde hur de pratade med varandra och att TV:n lät som om det var en fotbollsmatch på. När alla blommor var vattnade i vardagsrummet gick jag in för att berätta vad jag sett, men när jag var på väg kom jag plötsligt på att jag kanske behövde några ”fakta” för att på något sätt kunna ”bevisa” att jag verkligen sett något som var riktigt. Jag vänder i hallen och går tillbaka till vardagsrummet och frågar mamma vem det är som spelar i fotbollsmatchen.

Då har det plötsligt kommit dit två personer till. De var klädda som typ finare restaurangpersonal med svarta byxor och vita rockar med en liten ståkrage och dubbla rader av gyllene knappar. De två ”nya” männen var upptagna med att göra något med pappa och Bo.

Mamma svarade att det var Watford och sedan kommer jag inte ihåg om hon sa Birmingham eller Tottenham – jag är VÄLDIGT ointresserad av fotboll – och att det stod tre-två i matchen. Jag frågade mamma vem de två andra männen var och då svarade hon att det var två ”skötare” som bara skulle kolla om vi kunde stanna här ett tag till tills matchen var slut.  ”Vad kollar de då?” frågade jag och mamma svarade då: ”Det är något med energierna, att det ska räcka hela tiden…”

Just här vaknade jag och jag hade en sådan härlig känsla kvar i kroppen… Jag håller ju på att utveckla min egen medialitet och mitt stora hinder i det är just min rädsla. Hade jag VETAT att jag inte skulle bli rädd när andarna materialiserade sig framför mig, skulle det gå mycket lättare och mycket snabbare. För det mesta är jag INTE rädd och jag har ju andekontakter med jämna och ojämna mellanrum, men den där sista procenten, när alla sover och jag går upp och kissar mitt i natten när det är helt mörkt… då… då kommer den där, nästan paniken ”Bara det inte står en ande på toaletten när jag öppnar dörren…” Den önskar jag verkligen att den skulle släppa, för jag VILL, jag vill verkligen inte vara rädd och jag vill verkligen komma längre i min medialitet.

Men tillbaka till när jag vaknade så var jag inte rädd, jag var inte ledsen (som jag faktiskt är ganska ofta i saknaden av min mamma och pappa), men mest av allt var att allt var så naturligt. Det var inget konstigt alls att de satt där i soffan utan jag bara fortsatte med vad jag höll på med precis som de fortsatte med vad de höll på med. Det var precis som om vi alltid var tillsammans, man får ju inga översvallande glädjeutbrott varje gång man går in i ett rum och där sitter en familjemedlem utan det bara blir lite kallprat om ditt och datt sedan fortsätter man med sitt. Precis så var känslan…

Och nu över till vad det här betyder… Var det som att jag verkligen träffade dem eller var det bara ett symboliskt meddelande av något slag? Eller var det kanske så att de ville visa på att det inte är något att vara rädd för? Eller ville de visa att det typ ”kostar” energi när de ska komma ned och hälsa på oss och att de inte kan vara här konstant hela tiden?

Om mamma hade levt skulle hon fylla år idag… Vi säger fortfarande att idag är det mamma/mormors födelsedag och senare ikväll efter ridskolan ska vi alla sätta oss runt bordet och tända ett ljus för mormor (och morfar) och säga grattis på födelsedagen till mamma/mormor. Kan det ha något med drömmen att göra?

Frågorna är många, men jag vet att svaret kommer att komma så småningom, men just nu är jag väldigt nyfiken på svaret… Om det hade varit du som drömt så om dina avlidna älskade släktingar… Hur skulle du ha tolkat din dröm då? Jag skulle bli väldigt glad om du skulle vilja skriva det i en kommentar här på bloggen och berätta dina tankar för mig, för samtidigt känner jag att den här drömmen var viktig, det ÄR något som jag ska få ut av den… Men vad???
Tills vi hörs igen
Susanne

2 reaktioner till “Vilken dröm! Men vad betyder den?

  1. Om det hade varit jag så hade jag helt klart trott att jag hade besök av dom.Och att jag vattnade blommor och så hade jag trott att det var för att visa att det är helt naturligt,jag behöver inte vara rädd av andebesök.Och det kostar dom energi att matrealisera sig.Kanske det är dags att släppa rädslan och gå vidare i din medialitet.
    Jag ska berätta för dig vad som hände mig.Jag har väl också känt lite rädsla att se nån.Men när det väl hände blev jag bara så paff,ingen rädsla alls.Jag gick på toa på natten och när jag tittar upp så står där en man i vit skjorta med böljande ärmar,en väst och han var mörkhårig.Det dummaste kommentaren jag fällt var *jaha,och du ska titta när jag pinkar* Inte undra på att han försvann.Jag skulle ha frågat vem han var.

  2. Visst saknas dom oss!! Men jag känner också att vattningen är mer än en vardagssyssla. Vattning betyder fortsatt liv (det har min växter lärt sig den hårda vägen) och något man får kraft av att växa och må bra av. Att sedan i samma anda få se hur de har det bra och få en förklaring till att man inte ser dem jämt – det är ”grädden på moset”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s