Hur kan en bok vända upp och ner på hela min värld???


Idag är jag tänkig… Hjärnan jobbar på högtryck och tankarna är nästan ogreppbara…

Jag har läst vidare i *BOKEN* och idag fokuserade jag på kapitlet om hälsa. Vilket koncept… Det finns en hel värld inuti dig! Boken beskriver vår kropp som ett eget universum i Universum, där varje viktigt organ som till exempel hjärtat är som Solen och de andra viktiga organen är en liknande motsvarighet i vårt ”vanliga ” Universum.  För att kunna förstå vilken makt du har över din kropp måste du lära känna den här världen – för den lyder under dig.

Varenda cell i din kropp har sin egen roll och alla cellerna arbetar tillsammans med det gemensamma syftet att du ska leva! Vissa celler styr över speciella delar eller organ och de leder och guidar alla arbetarcellerna i sitt område, som till exempel hjärnan, lungorna, hjärtat osv. Sedan finns det övervakarceller som hela tiden åker runt i det cirka 10 000 mil långa blodomloppet för att hålla ordning och reda i systemet.

Skulle det ske en störning som till exempel att man skrapar upp skinnet, larmar övervakarcellerna omedelbart och det för det ändamålet mest lämpade lagningsteamet rusar till skadestället för att fixa det. Som i det här fallet kommer först blödningsstopparteamet och arbetar för att stoppa blodflödet. När de är färdiga kommer lagningsteamet och lagar skadan och därefter förslutningsteamet som stänger den oönskade öppningen i huden. 

Skulle det komma en inkräktare i kroppen som till exempel en bakteriell infektion eller ett virus så tar minnescellerna genast ett ”foto” av inkräktaren. Detta ”foto” jämförs sedan med alla andra tidigare inkräktare och om det känns igen sätter man in samma attackstyrka som man gjorde förra gången man hade den här inkräktaren. Skulle det däremot inte kännas igen, sätter man in samtliga attackstyrkor och den styrkan som sen lyckas besegra inkräktaren, antecknas i minnescellerna. På det sättet vet alltid cellerna vad det är för någon typ av fiende som de har att fightas emot och även hur den ska besegras.

Skulle någon cell helt plötsligt börja agera annorlunda än den borde göra och kanske motarbeta det bra arbetet som cellerna utför, signalerar övervakarcellerna genast detta till ett reparationsteam som rusar dit för att laga cellen. Skulle det behövas ett speciellt ämne för att laga den här cellen, ser de till att det ämnet kommer dit. Inuti dig har du ett komplett apotek som faktiskt kan skapa precis vartenda ett av de ämnen som ett läkemedelsföretag kan skapa.

Alla de här cellerna måste arbeta som ett team, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, i hela deras liv och deras syfte är hela tiden att bihehålla livet och hälsan i din kropp. Det finns typ etthundratusen miljoner celler i din kropp som konstant arbetar för att du ska leva och må bra. Alla dessa celler styr DU över och du styr dem och säger åt dem vad de ska göra med dina tankar, känslor och vad du tror!

Det du anser om din kropp, det anser dina celler med! De skulle aldrig ifrågasätta dina tankar, dina känslor eller vad du anser utan de bara hör… och lyder.

Om du till exempel säger eller tänker att du aldrig kan somna när du druckit kaffe, då hör cellerna det och utför dina kommandon: När vi druckit kaffe ska vi inte sova! Om du anser att du har ett viktproblem så ger du cellerna en order om viktproblem och då jobbar de samfälligt för att utföra din order och se till så att du hela tiden har ett viktproblem.

Så vad är det du vill ha egentligen? För det är just det som du måste ge till din kropp! Dina celler är de mest trogna och mest lojala som servar dig helt utan att ifrågasätta och det gör att vad du än tänker och vad du än känner så blir det till en regel som din kropp rättar sig efter.

Så om du vill må riktigt bra måste du ge det uppdraget till dina celler. Du måste ge dem instruktioner som: ”Idag känner jag mig helt fantastisk.” ”Idag kan jag äta precis vad jag vill och ändå behålla min idealvikt.” ”Idag har jag massor av ork.” ”Jag sover som en baby varenda natt.”   

Du är härskaren över ditt eget rike och vad du än tänker och känner så blir det till en lag i ditt rike – en lag i din kropp.

Den här tanken är nästan helt ogreppbar… Har JAG så mycket makt??? Men sen om jag tänker efter… Visst kan det vara så… Det finns ju massor av vetenskapliga tester där man konstaterar att man både kan tänka sig sjuk och tänka sig frisk, och visst är det så att om man verkligen inte KAN vara sjuk, så blir man det inte heller.

Jag vet själv när barnen var riktigt små och hela familjen UTOM jag hade vinterkräksjukan… Alla kräktes överallt och jag KUNDE bara inte bli sjuk och då blev jag inte det heller. Likaså tvärtom när man känner sig urkass och går till läkaren. Konstaterar då läkaren att man har t.ex. halsfluss så kapitulerar man och blir genast mycket sämre och låter infektionen rusa runt i kroppen helt ohämmat.

På något sätt vänder de här tankarna totalt upp och ned på min värld… Tänk verkligen om JAG själv bestämmer PRECIS hur jag ska må… och varför i hela fridens namn väljer jag då ibland att inte må bra???

Det känns nästan lite väl mycket att smälta, men om jag kan ta det här till mig så skulle det ju vara helt fantastiskt! Idag ska jag verkligen koncentrera mig på att ENDAST tänka positiva och välmående saker om mig själv och min kropp… När jag djupanalyserar mig själv så är det faktiskt en hel del tankar som faktist är vare sig positiva eller vänliga, men nu ska det vara slut på det.

Det har ju gjorts en mängd vetenskapliga experiment på vatten där man faktiskt kan konstatera att vattnets struktur ändras till det negativa om man utsätter vattnet för negativa tankar och på samma sätt kan man påverka vattnets struktur positivt med positiva tankar. När man då tänker att vår kropp består till 60% vatten och själva huvudet består faktiskt till 80% av vatten. Alla våra celler är antingen omgivna av eller bestående av vatten så kan man lätt själv räkna ut hur de har det om man tänker positiva tankar istället för negativa.

Idag börjar mitt nya FRISKA liv! Jag ska styra mitt eget rike med alla de här cellerna och vi ska bli bästisar med samma mål och syfte…
Det kan ju inte skada i alla fall…
Susanne

2 reaktioner till “Hur kan en bok vända upp och ner på hela min värld???

  1. Det är det här som alltid lockat mig till new age tänket, fast jag har en analytisk/logisk och ofluffig hjärna, dvs att vi som individer har makten och ansvaret för det egna livet. Det går inte att skylla på andra, olika omständigheter och framför allt så är ”offerrollen” helt passé!!!! Det gäller bara att hitta balansen och känna förståelse för att vi ibland måste ta ”time-out” tills vi lärt oss och att mycket av det som kommer i vår väg, kommer för att vi skall få indikationer på vilken som är rätt väg. Vi kanske inte förstår det då men när vi tittar i backspegeln och med facit i handen – så får man förståelsen – hur tufft det än varit. Det går heller inte att skuldbelägga sig (och heller ingen annan!), när man sviktar – det tycker jag själv är jätteviktigt. Men tankarna är så spännande – skall vi äntligen gå in i 2000-talet med nya insikter??? / Kajsa

  2. Hej!
    Det är verkligen intressant.
    Jag har också läst liknande och tror det är på riktigt. Varför vi ändå blir sjuk är kanske ibland vårt ”överjag” som verkligen vet att vi måste ta paus nu. Sedan kanske det finns ändå mer komplexa system eller krafter i våra liv som kan tvinga oss bli sjuka, jag vet inte? Spännande är det ändå att höra den typen av upplysningar. Att vi kanske i stort sett kan styra själv över att aldrig behöva drabbas av sjukdom, eller att vi kanske har en komplett förmåga att kunna hela oss från sjukdom, om vi bara lär oss förstå våra inre dolda krafter, som vi i generationer lärt oss ignorera? Där tror jag vetenskapen har ett stort svart hål att fylla upp, när de väl börjar fatta på allvar att de inte kan bortse från det du nämner. Tack för intressant läsning av tankar och funderingar! Tror man i allmänhet underskattar New Age till att bara bestå av flum, så är det inte alls tycker jag. Det gäller antagligen bara att man gör som med allt annat, att inte svälja allt utan ha en sund skeptisk hållning till allt nytt.
    /ruben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s