Kan DU hjälpa mig?


Jag har fastnat! Jag tänker kärlek i långa banor men för varje gång jag försöker lyfta, slår jag i ett tak av blockeringar… Hur ska jag göra för att komma igenom det?

De senaste dagarna har varit helt fantastiska. Våra nya grannar har flyttat in och flyttlassen har avbrutits av energigivande kaffepauser hos oss på andra våningen. Jag tror inte att jag har varit så här social på mycket länge.  Jag har träffat nya vänner och gamla vänner och det har varit ett enormt positivt utbyte. Det har varit stress, det har varit jäkt, men inte någonstans har det funnits något annat än välmående och glädjekänslor!

Det är en helt enorm skillnad på min tillvaro nu och på min tillvaro innan jag började med mitt kärlekstänkande. Egentligen är allt likadant, fast roligare… Men MIN upplevelse av tillvaron är 1000 gånger bättre nu än den var innan. Fastän det har hänt ”negativa” saker som att sonen blivit sjuk och trots att vi har haft aktiviteter som panikshopping och Halloweenfest för 15 åtta- och nioåringar, har allt bara varit SÅ fantastiskt underbart. Allt bara flyter, allt bara fungerar och jo… det går att Halloweensmycka 300 kvm, duka till 15 personer, blåsa upp och knyta 30 ballonger, låta sonen baka chokladbollar HELT själv, hinna med ett snack i köket med de nya grannarna och skräcksminka 5 personer – allt på 1 timme och 50 minuter – och allt utan någon som helst känsla av vare sig stress, irritation eller stök!

Höjdpunkten var i natt… När allt tystnat, alla sov och jag låg i sängen och skickade alla mina ”Jag älskar dig”-kärlekstankar till alla jag kunde komma på, vänner som icke-vänner, så fick jag plötsligt en helt underbar känsla! Den här känslan kallar jag för Julkänsla och det är den där känslan av total frid, harmoni, förväntan och lycka över vad man åstadkommit och vad som står framför en. Att jag kallar den för just Julkänsla beror på att den känslan är som tydligast på kvällen den 23 december när man går och lägger sig… ALLT är fixat, huset är totalstädat, smyckat med kärleksrelaterade juldekorationer, adventsljusstakar i alla fönster som ger ett mjukt och behagligt sken i alla rum, kyl och frys är fullspäckade med färdiga julrätter, alla är förväntansfulla och glada och det är bara MYS! Framför sig har man nu flera dagar när man inte behöver åka och handla, jättegod mat att bara värma och servera, inget jobb, trevliga besök, barnen kommer att vara glada och sysselsatta med sina julklappar i flera dagar och huset är fullt av hemmagjorda godsaker som klenätter, knäck, pepparkakor mm. DEN känslan hade jag igår!

När jag då försöker att analysera mig själv så förstår jag att det är jag själv som åstadkommer allt det här positiva med min egen positivitet och mitt kärlekstänkande. Mitt magnetfält som jag berättade om i ett tidigare blogginlägg, drar verkligen till mig det som jag fokuserar på och mitt liv har fått en helt fantastisk vändning.

Nu undrar väl du varför jag behöver hjälp och varför jag slår huvudet i taket, när nu allting är så bra. Men det är ett STORT problem… Jag fixar tydligen bara mitt kärlekstänkande som ”privatperson” och i mitt privatliv… Men jag är ju inte bara privat… Jag är ju även företagare…

Man tycker ju att min positivitet och mitt kärlekstänkande borde ge samma reaktioner 24 timmar om dygnet, men så är det inte!

Just nu och faktiskt sedan ett bra tag tillbaka har vi haft det ganska besvärligt på företaget. Vi saknar ett rörelsekapital! Det är inte så att företaget går dåligt, tvärtom! Men för att komma vidare behöver man hela tiden investera och komma på nya vägar och nya idéer. Vi har massor av superbra idéer och projekt som ligger och väntar, men som kvinnlig företagare i New Age-branschen får man inget gehör överhuvudtaget, vart man än vänder sig.  Bankerna nästan skrattar åt en… trots fina siffror och 16 års bra historik. Hade jag varit man och i t.ex. databranchen hade det varit ett helt annat bemötande och agerande. Men, men… nu är det som det är – och har varit i 16 år – så det är bara att agera därefter…

Anledningen till att jag berättar det här är att situationen just nu på jobb, är besvärlig… Det står massor av möjliga lösningar och väntar, men alla lösningar kräver något annat som i gengäld kräver något annat och allt strandar till slut på samma punkt… Kapital! Det är mycket frustration, mycket knåpande, mycket tänkande som tar energi från andra kreativa saker och en ständig oro som nästan blir förlamande ibland.

Här på jobbdelen skulle jag behöva MASSOR av kärlekstänkande… Men… Jag får INTE till det! Jag har lärt mig – av överlevnadsskäl – att totalt kunna koppla bort allt arbetstänkande när jag inte arbetar. När jag väl arbetar har jag tusen och en saker som jag bara MÅSTE ta tag i och som för det mesta kräver total koncentration – på arbetstid eller kanske rättare sagt i arbetsmiljön finns det ingen chans till att i lugn och ro kunna sätta sig och tänka harmoniska kärlekstankar. Folk och ungar kommer och går hela tiden, telefonerna ringer, massor att komma ihåg och jag känner hela tiden att jag kanske borde omprioritera och göra något annat som kanske är viktigare att göra just då.

När jag sedan är hemma och tänker mina ”privata”-kärlekstankar (nu är det inte så att jag på något sätt delar upp mig eller mina tankar, utan det är bara så som det blivit och som det känns) och jag ska försöka att tänka de här kärleksfulla tankarna om jobb, jobbsituationer och framför allt om kapital, så blir det precis som att jag släpper den här ”tänk inte på jobbet- du är hemma”-mekanismen och all den oron som jag känner, den flödar in i systemet och all harmoni och kärlek bara sveps bort av de svarta gnagande orosmolnen… Det är det här som jag kallar för att jag slår huvudet i taket när jag försöker lyfta…

Varför sätter jag upp detta tak? Varför LÅTER jag oron och rädslan gnaga på mig? Jag vet ju hur den typen av tankar fördärvar och jag VET också hur otroligt bra det blir om jag bara tänker kärlek och positivitet… Varför fungerar det då inte? Jag blir SÅ irriterad på mig själv för det här och jag försöker febrilt komma på en lösning eller en väg att ta mig dit jag vill, men jag kan inte omsätta det i praktiken…

Har du varit med om något liknande? Har du gått bet på att tänka som The Secret eller The Power och sedan kommit på hur du skulle göra?

Jag skulle bli SÅ otroligt glad om du skulle vilja dela med dig av något tips på det här, för alla mina idéer är slut nu och jag hittar inte lösningen. Jag VILL verkligen och jag SKA lyfta – på ALLA plan i mitt liv… Men jag behöver nog någon ny synvinkel, en ny input eller kanske bara en idé som kan starta mig så att jag kommer igenom taket… Har DU den??? Snälla, dela då med dig av den till mig…
Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s